Kreirano 30 Travanj 2012
Ispis

Nakon uspješno provedenih izbora u 202 temeljna ogranka i 17 područnih odbora posljednjih mjeseci, u srijedu, 25. travnja 2012. godine, u zgradi INE, održana je Izborna skupština gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba na kojoj se okupilo 370 izaslanika kako bi izabrali predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, 39 članova Gradskog odbora HDZ-a, 5 članova Nadzornog odbora te 61 izaslanika za XV. Opći sabor HDZ-a. Od 39 novoizabranih članova Gradskog odbora 4 dolaze iz naše područne organizacije.

Na Skupštini je za novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba, između 7 kandidata i osvojivši natpolovičnu većinu glasova pozvanih izaslanika u drugom krugu, izabran Ante Zvonimir Golem. 

Za 39 članova Gradskog odbora kandidiralo se 168 kandidata, za 5 članova Nadzornog odbora 29 kandidata, za izaslanike za XV. Opći sabor 177 kandidata, a svi su izabrani tajnim glasovanjem.

Kandidat za predsjednika Stipe Mamić kojeg je podržala naša Područna organizacija uspio je ući u drugi krug izbora za predsjednika u kojem je izgubio od aktualnog predsjednika GO HDZ-a dr. Ante Zvonimira Golema. Područnu organizaciju HDZ-a Peščenica - Žitnjak će u Gradskom odboru predstavljati 4 člana: Mladen Matun, Stjepan Vokić, Ivana Župan i Mario Župan.